Edifici Estel
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Estel. Estat de l'edifici l'any 2022

Barcelona - Edifici Estel. Estat de l'edifici l'any 2022 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorFrancesc Mitjans Miró
Situació Av. de Roma, 73-91
Edifici dels anys 1973-75 que va ser durant molts anys la seu central de la companyia Telefònica a Barcelona. La façana que dona a l'avinguda de Roma es planteja com un seguit de mòduls verticals que es van adaptant al perímetre triangular del solar. La façana posterior és una mena de gran mur opac, només trencat per les línies horitzontals contínues de les finestres.

Telefònica va vendre l'edifici l'any 2007 a un fons d'inversió americà que pretenia edificar un complex residencial de luxe. La crisi financera de 2008 va aturar el projecte i l'edifici va anar patint un continu procés de degradació. Posteriorment, la propietat ha anat canviant de mans fins que, l'any 2021, va ser adquirit per un fons alemany que pretén rehabilitar-lo com a edifici d'oficines, segons projecte de l'estudi BCA.