Capella del Col·legi de Jesús i Maria
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Capella del Col·legi de Jesús i Maria

Tarragona - Capella del Col·legi de Jesús i Maria (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorIgnasi Jordà Arnalich / Joan Torras Guardiola (atrib.)
Situació Méndez Núñez, 14B
Les monges de Nostra Senyora del Sagrat Cor van arribar a Tarragona l'any 1857. Sembla que el col·legi i la primera capella van ser projectats per Ignasi Jordà Arnalich l'any 1858. La façana és molt austera, amb la planta baixa de pedra i una porta d'arc escarser. El 1878 es va iniciar una nova capella, de majors dimensions, i d'estil neogòtic. La seva autoria s'atribueix a Joan Torras Guardiola (Anna Isabel Serra: Recorregut per la Tarragona Modernista). Consta de tres naus, amb voltes de creueria, separades per columnes de ferro colat. L'altar és obra d'Antoni Gaudí.