Casa Francesc Icart
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Casa Francesc Icart (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Francesc Icart (Foto: Consell del Modernisme)

AutorFrancesc Barba Masip / Josep Maria Pujol de Barberà (reforma)
Situació Rambla Nova, 41
L'edifici és de l'any 1864, de tipus acadèmic, però va ser reformat per Pujol de Barberà, l'any 1924. Fruit d'aquesta reforma és la tribuna que centra la façana, que té un cert aire modernista. La planta baixa és de pedra, oberta amb quatre portals d'arc escarser. El conjunt guarda moltes semblances amb la casa Joan Busquets, projectada també per Barba i Masip i reformada també amb una tribuna per Pujol de Barberà.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA. Informació cedida pel Consell del Modernisme de la Ciutat de Tarragona:

Edifici plurifamiliar d’habitatges entre mitgeres, construït l’any 1864 segons projecte i direcció de Francesc Barba i Masip, utilitzant unes formes força acadèmiques. Hi ha baixos comercials i quatre plantes de pisos on sobresurt una tribuna vidrada amb un llenguatge modernista de caràcter neomedieval, que es deu al projecte de Josep Maria Pujol de Barberà, realitzat aproximadament l’any 1923 i té els cantons esmussats, que se sosté en una simple estructura metàl·lica. La planta baixa consta de quatre portes d’accés, totes elles en forma d’arc de mig punt on s’hi ha emprat la pedra de llisós. A la primera planta tenim quatre balcons decorats amb motius florals, tots ells amb ferro forjat, igual que a l’últim pis, obra de Pujol.

L’any 1990 l’arquitecte Luis Carlos Merelo de Barberà projecta una rehabilitació parcial consistent en una planta més de locals comercials i una altra de despatxos./i>.