Can Seix (abans Can Coll)
(Pallejà - Baix Llobregat)

Pallejà - Can Seix (Can Coll) (Foto: Albert Esteves, 2006)

Pallejà - Can Seix (Can Coll) (Foto: Ramon M. Aragó -calaix.gencat.cat-, 1986)

AutorModest Feu Estrada (reformes)
Situació Camí Font de les Rovires
Documentada des del 1600, propietat de Miquel Coll. El 1911 passà a mans de Francesc Seix que la va reformar completament (només es conservà el celler). La reforma va ser duta a terme per Modest Feu, que la va convertir en una torre d'estil modernista rural, amb destacats ornaments artesanals. Cal destacar la galeria de solana, que consta de tres arcs trigeminats, i el coronament, de línies sinuoses.

En una reforma posterior, l'any 1928, projectada per Antoni Fisas i Planas, es va instal·lar una gran claraboia, obra de Xavier Nogués, una de les figures més destacades del Noucentisme, amb uns extraordinaris vitralls centrats en la figura d'un caçador d'ocells.