Església de Sant Francesc
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Església de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Claustre de Sant Francesc

Tarragona - Claustre de Sant Francesc (Foto: Ajunt. Tarragona)

Situació Rambla Vella, 28
Correspon a l'església de l'antic convent de Sant Francesc. L'edifici es va construir entre 1704 i 1758 i, al llarg del temps, ha anat sofrint diverses destrosses i reconstruccions, la primera el 1804. Té planta de creu llatina, amb tres capelles laterals a cada banda i un estret campanar de planta quadrada al costat de la capçalera. La façana principal presenta una austera portalada que sembla inacabada. Al seu damunt hi ha una rosassa, afegida l'any 1911. De l'antic convent en resta només el claustre, incorporat a l'edifici de l'Arxiu Històric de Tarragona.