Casa Joan Busquets
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Casa Joan Busquets (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Joan Busquets (Foto: Consell del Modernisme)

AutorFrancesc Barba Masip / Josep Maria Pujol de Barberà
Situació Unió, 14 / Martí d'Ardenya, 1
Edifici en cantonada alçat l'any 1857 i reformat el 1910 per Pujol de Barberà, que hi afegí una notable tribuna d'estil modernista. Aquesta consta d'un seguit d'arcs de mig punt entre columnes clàssiques i està flanquejada per dos balconets individuals. Així mateix, la tribuna serveix de balcó a la planta superior.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA. Informació cedida pel Consell del Modernisme de la Ciutat de Tarragona:

Edifici d’habitatges construït l’any 1857 d’acord amb el projecte de l’arquitecte Francesc Barba Masip. Està format per planta baixa, entreplanta i tres pisos. L’any 1910 l’arquitecte Josep Maria Pujol addicionà la tribuna de caràcter modernista amb decoracions històriques i transformà les decoracions dels balcons a la façana principal. El sistema constructiu és propi de l’època: combinació de carreus, pedra i maó.

A inicis del segle XX s’ha reformat tota la fatxada, mantenint el caràcter modernista de la tribuna de ferro i el coronament innovador amb una organització acadèmica de les obertures
.