Fòrum de la Colònia
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Fòrum de la Colònia

PeríodeSegle IV ac a IV dc
EstilArt antic
Situació Lleida, 4-22
InterèsEspecial interès Interessant
El fòrum era el centre social de la Tarragona romana. Constituïa una gran plaça porxada, al voltant de la qual s'alçaven els edificis principals de la ciutat: la cúria, els temples, la basílica i diverses botigues. El primer fòrum degué ser construït cap al segle II aC, però les poques restes que ens han pervingut pertanyen als inicis del segle I dC. L'eixample del segle XIX en va destruir la major part. Actualment, només es conserva part de la basílica (en part reconstruïda l'any 1968), una construcció de tres naus separades per grans columnes d'ordre corinti. També es conserva una part del temple capitolí i restes de carrers i cases.