Mural de la Casa dels Balcons
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Casa dels Balcons (Foto: Valentí Pons, 2008)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorGrup Cité de la Création
Situació Carrer Enamorats, 1
Mural que cobreix una paret mitgera i que, simulant una façana amb balcons, vol retre un homenatge als personatges més destacats de la història barcelonina contemporània.

Els personatges que hi apareixen de dreta a esquerra són: Joaquim Blume i Cristòfor Colom, a la terrassa; Santiago Rusiñol, a la planta cinquena; Àngel Guimerà, Margarida Xirgu, a la quarta; Joan Maragall, Pompeu Fabra, Narcís Monturiol, Francesc Ferrer i Guàrdia i Ignasi Barraguer a la tercera; Bartomeu Robert, Antoni Gaudí, Ildelfons Cerdà, Francesc Rius i Taulet, Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Tarradelles, a la segona; Jacint Verdaguer, Joan Miró, Carmen Amaya, Pablo Picasso, Josep Anselm Clavé, Pau Casals i Antonio Machín a la primera, i Raquel Meller i Mercè Rodoreda a la planta baixa.

L'obra va ser encarregada per l'Ajuntament de Barcelona al grup Cité de la Création, l'any 1991. Es tracta d'un grup d'artistes francès especialitzat en grans murals que produeixen un efecte trompe-l'oeil, és a dir la simulació d'una imatge per tal que sembli real, com és el cas d'aquesta obra.