Casa dels Balcons (Barcelona - Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Casa dels Balcons

Barcelona - Casa dels Balcons (Foto: Valentí Pons, 2008)

EstilEstils contemporanis
Situació Carrer Marina
Mural que cobreix una paret mitgera i que, simulant una façana amb balcons, vol retre un homenatge als personatges més destacats de la història barcelonina contemporània.
Els personatges que hi apareixen de dreta a esquerra són: Joaquim Blume i Cristòfor Colom, a la terrassa; Santiago Rusiñol, a la planta cinquena; Àngel Guimerà, Margarita Xirgu, a la quarta; Joan Maragall, Pompeu Fabra, Narcís Monturiol, Francesc Ferrer i Guàrdia i Ignasi Barraguer a la tercera; Bartomeu Robert, Antoni Gaudí, IlIdelfons Cerdà, Francesc Rius i Taulet, Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Tarradelles, a la segona; Jacint Verdaguer, Joan Miró, Carmen Amaya, Pablo Picasso, Josep Anselm Clavé, Pau Casals i Antonio Machín a la primera, i Raquel Meller i Mercè Rodoreda a la planta baixa.
El treball va ser realitzat l'any 1992 per un grup d'artistes aplegats sota el nom de "La Cité de la Création".