Dona i Ocell
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Dona i Ocell (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Dona i Ocell (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Miró Ferrà
Situació Parc de Joan Miró
InterèsEspecial interès Interessant
El títol original de l'obra és Dona-bolet amb barret de lluna. Va ser inaugurada l'any 1983, pocs mesos abans de la mort de Miró. Feta amb formigó i ceràmica, consta d'un gran cos de forma fàl·lica que, paradoxalment, representa la dona, el sexe de la qual ve definit per una incisió rodona i negra. El contrapunt d'aquesta forma enorme el trobem al capdamunt, on hi ha el barret o ocell, un element poètic que li aporta lleugeresa i dinamisme, ja que està situat fora de l'eix de simetria, com si estigués a punt de caure. L'obra es complementa amb l'estany que hi ha als seus peus, en el qual troba un mirall on reflectir-se. El parc Joan Miró està ubicat al solar on hi hagué l'antic Escorxador.