Escoles Sagrada Família
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Escoles Sagrada Família (Foto: Valentí Pons, 2008)

TipusEdifici escolar
AutorAntoni Gaudí Cornet
Situació Carrer Mallorca, 401
Molt a prop de la Sagrada Família, Gaudí hi va construir l'any 1909 aquest curiós edifici, segurament amb caràcter provisional, destinat a escola parroquial. Malgrat la seva modèstia, se'l considera una petita joia arquitectònica. Hi destaca especialment la coberta, que li proporciona una gran expressivitat. La seva geometria així com la dels murs perimetrals, és conoide, de perfil sinusoïdal i amb una modulació estricta basada en els 5 m. Va haver de ser restaurat després de ser incendiat l'any 1936. La reconstrucció fou duta a terme amb els mitjans precaris de l’època, per l’arquitecte Francesc Quintana, col·laborador de D. Sugranyes a les obres del Temple. L'any 2002, Mariona Bonet va dirigir el trasllat al seu emplaçament actual.