Can Pujador
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Can Pujador

Sant Vicenç dels Horts - Can Pujador (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Vicenç dels Horts - Can Pujador (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Albacete, 2 / Carrer Molí dels Frares
És un dels edificis més antics i més interessants del municipi. A la llinda d'una de les finestres de la façana hi ha una inscripció que indica el propietari i l'any: Joan Salavert, 1679. Tanmateix, l'edifici degué ser reformat durant el segle XVIII o inicis del XIX. Així ho fa pensar el coronament curvilini, típicament barroc, i el portal principal, d'arc escarser i envoltat de pedra calcària, a diferència de la pedra rogenca de les finestres. Cal ressaltar especialment els esgrafiats, molt desgastats pel pas del temps i que requeririen una urgent restauració. On es conserven millor és a la torratxa-mirador que es degué afegir en la reforma juntament amb les dues galeries porxades.