Església parroquial de Sant Andreu
(Sant Andreu de la Barca - Baix Llobregat)

Sant Andreu de la Barca - Església (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Andreu de la Barca - Església (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Andreu de la Barca - Església (Foto: Eloy F.C., 2015)

Sant Andreu de la Barca - Església (Foto: Albert Esteves, 2016)

Sant Andreu de la Barca - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1913)

Sant Andreu de la Barca - Església, foto antiga

Situació Plaça Església
Hi ha referències documentals de l'església de Sant Andreu des de 1109. L'any 1581 es va construir un nou temple, en estil gòtic, del qual només en resta el campanar i tres claus de volta. L'edifici actual és del 1781, reformat i ampliat l'any 1863, en època del rector Jaume Manent i Gaietà Joanico. Té una sola nau, amb grans contraforts, entre els quals es situen les capelles laterals, cúpula octogonal al creuer i un senzill frontal presidit per una rosassa amb ornamentació en cercles. Està construït amb pedra rogenca del país.

L'any 1936 l'església va ser parcialment destruïda i es va reconstruir acabada la Guerra seguint el projecte de l'arquitecte Francesc Salvans, que va respectar l'estil original.