Casa Pere Brias
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 439 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Gran Via, 439 (Foto: Valentí Pons, 2019)

AutorJulián Jaime García Núñez
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 439
García Núñez és un arquitecte molt poc conegut a Catalunya. Nascut a Buenos Aires el 1875, va estudiar a Barcelona amb Domènech i Montaner i va deixar la ciutat el 1903. Aquell mateix any havia projectat aquesta casa, una obra netament modernista on les motllures ondulants de pedra integren la porta principal amb la planta baixa i el semisoterrani i, al pis principal, apareixen dues tribunes individuals, també de pedra. Entre elles hi ha dos balconets ricament ornamentats amb relleus esculpits. Una lamentable remunta va eliminar-ne el coronament i hi va afegir tres pisos sense cap respecte per l'obra original.