Escola Industrial - Escola del Treball (Barcelona - Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Escola de Treball

Barcelona - Escola de Treball (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Escola de Treball, escultura El Forjador, de Josep Llimona.

Barcelona - Escola de Treball, escultura El Forjador, de Josep Llimona. (Foto: Albert Esteves, 2008)

TipusEdifici escolar
EstilModernisme
AutorJoan Rubió i Bellver
Situació Carrer Urgell, 187
Forma part del conjunt d'edificis afegits per Rubió i Bellver entre 1927 i 1931. Consta de dues naus allargades i un cos transversal on hi ha l'entrada. És molt interessant el vestíbul, cobert amb arcs diafragma de forma parabòl·lica i una teulada esglaonada amb filades de finestres a cada graó. Tot plegat ornamentat amb esgrafiats, presidits per un gran escut amb les quatre barres i la creu de Sant Jordi, on hi figura la data de 1929. Al mig de la sala s'hi pot veure una rèplica de l'escultura El Forjador, de Josep Llimona.