Església de Sant Eugeni Papa
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Eugeni Papa. Capella de Montserrat

Barcelona - Església de Sant Eugeni Papa. Capella de Montserrat (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJeroni Granell Barrera
Situació Comte Borrell, 303
Obra dels anys 1880-1883. És un edifici d'estil neoromànic, que, en el seu origen, formava part del complex del primer hospital del Sagrat Cor, desvinculant-se'n el 1945, quedant constituïda en parròquia. A la façana podem observar tot el repertori ornamental de l'estil al qual imita, les arcuacions, la rosassa radial, l'espadanya i especialment la portalada. Aquesta és de mig punt, amb guardapols motllurat acabat en mènsules, arquivoltes amb relleus decoratius, suportades per columnes amb capitells derivats del corinti. Al timpà hi ha una fornícula amb una imatge de la Mare de Déu, flanquejada per dos arcàngels.

A l'interior, de marcat caràcter neobizantí, destaca una creu penjant de l'artista contemporani Miquel Paton, instal·lada el 2018.