Casa Salvat
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Calàbria, 191-193 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - La casa Salvat, l'any 1972, abans de la seva transformació

AutorPau Salvat Espasa
Situació Calàbria, 191-193
Habitatge particular de l'arquitecte Pau Salvat Espasa (Barcelona, 1872 - 1923) que formava part del conjunt d'edificis de l'editorial familiar, Salvat Editors. Va ser construït l'any 1912. Es conserva només la façana, integrada en un edifici modern de final dels anys vuitanta. L'element més destacat és una espectacular tribuna semicircular, amb estructura de fusta i ornamentació a base de trencadís ceràmic, el qual emmarca les obertures oculars del pis superior.

L'any 1987, en la construcció del nou edifici del xamfrà Calàbria-Mallorca, es va respectar la façana, integrada en la nova edificació, projectada per Carles Ferrater.