La Casa Rectoral
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Casa Rectoral (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Portal de Santa Magdalena

Corbera de Llobregat - Portal de Santa Magdalena (Foto: M.M. Berenguer, 2009)

AutorJeroni Martorell Terrats
Situació Plaça de l'Església
Construïda entre 1847 i 1950 sobre les ruïnes de l'antic castell de Corbera, del qual se'n conserva alguna resta adossada a l'edifici. Per a la seva construcció es van aprofitar carreus i murs de l'enrunat castell, i tota l'obra es realitzà amb pedra rogenca, com tota la resta d'edificis de la Corbera antiga, amb els quals s'integra perfectament. Va ser una de les darreres obres del prestigiós arquitecte Jeroni Martorell (Barcelona, 1876 - 1951). A l'interior es conserva el portal de l'antiga capella de Santa Magdalena, que comunica amb l'església.