Casa Andreu Fortuny
(Els Pallaresos - Tarragonès)

Els Pallaresos - Font de 1863

Els Pallaresos - Font de 1863 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep M. Jujol Gibert (reforma)
Situació Plaça Església, 4
La reforma de la casa de l'Andreu Fortuny la va realitzar Jujol entre els anys 1920 i 1927 i, posteriorment, l'any 1944. A més de diversos elements interiors (vestíbul, paviments, mobles) cal destacar la reforma parcial de la façana, amb uns finestrals al primer pis de llinda i ampit corbats i a la planta baixa un original balcó trigeminat. Les golfes s'obren amb arquets de mig punt els pilars dels quals eren d'obra vista, tot i que en una restauració moderna han estat arrebossats i pintats. És molt notable la porta, amb motllures geomètriques. Encastada a la façana hi ha una font, de l'any 1863.