Església parroquial de Sant Salvador
(Els Pallaresos - Tarragonès)

Els Pallaresos - Vista general

Els Pallaresos - Vista general (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep M. Jujol Gibert (altars laterals)
Situació Plaça Església
Els Pallaresos va ser durant molt de temps considerat un raval de la ciutat de Tarragona i la seva església, dedicada a sant Salvador, va dependre de la seu tarragonina fins al 1751. L'edifici actual, d'estil barroc de transició al neoclàssic, va ser consagrat l'any 1796. Consta de tres naus cobertes amb volta de canó amb llunetes. El portal és rectangular, molt auster, amb una fornícula al damunt amb la imatge de Jesús Salvador. Tant la porta com els dos òculs de la façana estan ornats amb esgrafiats. Entre 1944 i 1947 Jujol hi va fer diverses intervencions, una reforma de l'altar major (desapareguda), un sagrari i els altars laterals, en els quals en destaca el treball de forja.