Cal Passaserres
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Cal Passaserres (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Cal Passaserres (Foto: Albert Esteves, 2006)

Corbera de Llobregat - Cal Passaserres (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Canigó, 23
El nucli medieval de Corbera, al voltant de l'actual carrer Major, estava tancat dins les muralles. Amb el pas del temps, i especialment a partir del segle XVIII, van anar sorgint nous carrers extramurs, formant un nou barri conegut com el raval. Aquest sector del poble manté plenament la seva estructura original i molts d'aquells antics edificis de pedra vermella es conserven amb ben poques alteracions. Cal Passaserres n'és un bon exemple. Va ser construït l'any 1776 i pertanyia a la família Boltà, originària de Gelida. Sembla que el nom prové de les caminades que feia Josep Boltà i Rigol per aquella època. La casa ha estat reformada modernament per Jaume Boltà i Canyelles.