Església de Santa Maria
(La Secuita - Tarragonès)

La Secuita - Església de Santa Maria

La Secuita - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2008)

Retaule de la Mare de Déu, procedent de Santa Maria de la Secuita, ara al Museu Diocesà de Tarragona (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça Major
L Secuita formava part a l'edat mitjana del terme del Codony-Montoliu. La seva església està documentada des del segle XIII, com a sufragània de Sant Pere del Codony. L'actual edifici respon bàsicament a la reforma neoclàssica del segle XVIII, però conserva la nau central del període gòtic inicial. El temple va ser incendiat el 1936 i restaurat un cop acabada la guerra.

Al Museu Diocesà de Tarragona es conserva un retaule dedicat a la Mare de Déu, dels anys 1420-30, l'autor del qual ha estat denominat mestre de la Secuita.