Ermita de la Mare de Déu del Lloret
(Renau - Tarragonès)

Renau i l'ermita del Lloret en primer terme

Renau i l'ermita del Lloret en primer terme (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

AutorJosep M. Jujol Gibert (reforma)
Situació Camí del Cementiri
L'edifici actual és dels inicis del segle XVIII tot i que hi havia hagut un edifici més antic, documentat des del segle XVII. És una capella de nau única, oberta amb volta d'aresta, amb porta rectangular de llinda recta. Al seu costat hi havia la casa de l'ermità. L'any 1926, Josep M. Jujol va rebre l'encàrrec de restaurar-la i va realitzar algunes modificacions a la façana (coberta i ales de l'espadanya, estrella de sis puntes a l'ull de bou, transformació de l'espitllera en una creu). El més remarcable de la seva intervenció es troba a l'interior. En la decoració hi va intervenir també el pintor Ramon Farré. Una part de les pintures van ser destruïdes l'any 1936, entre elles les de l'altar, substituïdes per unes de noves, obra de Santiago Tarragó.