Plaça de Braus (Tarraco Arena)
(Tarragona | Eixample Nou - Barris de Ponent - Tarragonès)

Tarragona - Plaça de Braus, abans de la reforma (Foto: Diputació de Tarragona)

Tarragona - Plaça de Braus, abans de la reforma (Foto: Calafellvalo, 2008)

AutorRamon Salas Ricomà
Situació Mallorca, 18 / Jaume I, 14
Edifici projectat l'any 1883 i que, com la majoria de places de toros, s'inspira en l'arquitectura mudèjar. Utilitza el maó vist combinat amb paredat comú i sorprèn l'absència de materials ceràmics. A la part baixa s'aprofiten carreus del baluard d'Orleans, damunt del qual es va alçar l'edifici. La plaça es va inaugurar el setembre de 1883 amb toros d'Antoni Hernàndez i Félix Gómez i la intervenció dels famosos matadors Lagartijo i Frascuelo.

Actualment, és propietat de la Diputació de Tarragona, la qual va impulsar l'any 2006 una remodelació i rehabilitació que finalitzà l'any 2010 afegint una cúpula retràctil i va adoptar el nom de Tarraco Arena, l'espai polivalent cobert més gran de la província de Tarragona.