Pont del Lledoner
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Pont del Lledoner

Cervelló - Pont del Lledoner (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1995)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Crtra. N-340, passat Vallirana, direcció a l'Ordal
Ubicat dins el terme de Cervelló però molt allunyat del poble. És obra de la segona meitat del segle XVIII, acabada el 1802. Va ser dissenyat per enginyers militars i la seva construcció, realitzada en diverses fases, va resultar força accidentada. És format per dos pisos d'arcades, nou l'inferior i tretze el superior, tots dos transitables, La part superior va ser reconstruïda després de la guerra civil. La construcció d'aquest pont, juntament amb la del pont vell de Molins, va transformar la carretera de l'Ordal en la via bàsica de comunicació amb l'altra banda del Llobregat i amb Barcelona.

L'any 1923, Josep M. Pericas va bastir aquí una creu en memòria del bisbe de Vic Ramon Strauch, que va ser enderrocada.