Església de Sant Julià de Montgons
(Tarragona | Eixample Nou - Barris de Ponent - Tarragonès)

La Canonja - Sant Julià dels Montgons

La Canonja - Sant Julià dels Montgons (Foto: Albert Esteves, 2008)

La Canonja - Sant Julià dels Montgons (Foto: 2021)

Situació Crtra de Constantí. Polígon industrial
Necessita intervenció urgent
L'església de l'antiga parròquia dels Montgons està situada molt a pop de les restes del castell homònim. Es troba molt malmesa i sembla haver estat utilitzada com a habitatge; així ho testimonien unes bigues que haurien servit per dividir la nau en dos pisos. La capella és d'una sola nau amb absis carrat i volta de canó lleugerament apuntada. La porta és a la façana de migdia i estava composta per dos arcs de mig punt en degradació que, dissortadament, han estat espoliats. L'aparell dels murs és fet amb petits carreus irregulars lligats amb morter de calç mentre que les cantoneres presenten carreus més grans i escairats. Ha estat datada cap a la fi del segle XII o inicis del XIII. El seu estat demana una urgent restauració.