Mas de la Torre Forta
(Tarragona | Eixample Nou - Barris de Ponent - Tarragonès)

La Canonja - Torre Forta

La Canonja - Torre Forta (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Torreforta, carrer Francolí, 65-67
Gran casal fortificat de planta rectangular construït a base de paredat comú i pedra escairada a les cantoneres. S'obre amb portal adovellat de punt rodó i finestrals rectangulars emmarcats amb pedra, de tradició tardogòtica i nombroses espitlleres, típiques d'una fortificació militar. A l'interior es poden veure dues grans arcades de mig punt i part de les escales originals. Les terres del mas van ser urbanitzades a partir de la tercera dècada del segle XX donant lloc a un barri que ha pres el nom de la torre. Aquesta va ser restaurada l'any 1986 i en l'actualitat acull diversos serveis públics.