Casa Xatruch
(La Canonja - Tarragonès)

La Canonja - Raval, 14

La Canonja - Raval, 14 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep M. Jujol Gibert (atrib.)
Situació Raval, 14
Edifici entre mitgeres amb semisoterrani, planta baixa i dos pisos. La porta principal, emmarcada amb pedra, duu les inicials JX. Al primer pis hi ha balcó corregut amb una bonica barana de forja. Decoren les llindes dels finestrals dels dos pisos una mena de timpans a l'interior dels quals hi ha uns esgrafiats de tipus vegetal. L'acabat del parament imita un carreuat de pedra.

Valentí Pons atribueix l'autoria a Josep M. Jujol donat que aquest té documentada una ampliació a la Canonja, l'any 1917, per a J. Xatruch, inicials que coincideixen amb les de la façana de la casa.