Casa Bonet o Voramar
(Salou - Tarragonès)

Salou - Casa Bonet, vista aèria

Salou - Casa Bonet, vista aèria (Foto: Google Maps, 2008)

AutorDomènec Sugranyes Gras
Situació Passeig Jaume I, 1-2 / Plaça Bonet, 8
InterèsEspecial interès Interessant
Va ser un dels primers xalets construïts davant de la platja, cap a l'any 1918, en uns terrenys on només hi havia alguns horts. El seu propietari va ser l'empresari reusenc Ciríac Bonet, que va encarregar el projecte al deixeble de Gaudí, Domènec Sugranyes. És un edifici de gran interès, tant per la seva estructura, amb diversos cossos juxtaposats i teulades poligonals, com per la composició de les façanes i els motius ornamentals, on s'utilitza sobretot la ceràmica vidriada. A l'angle principal hi ha un rellotge de sol ceràmic amb la llegenda aprofita el temps que passa i no torna. Al jardí hi ha una glorieta amb la cúpula de trencadís. L'interior va ser embellit amb pintures murals d'Agustí Ferrer que evoquen la partida de Jaume I, des de la platja de Salou, a la conquesta de Mallorca.