Creu de terme
(Mollerussa - Pla d'Urgell)

Mollerussa - Creu de Terme

Mollerussa - Creu de Terme (Foto: Albert Esteves, 2008)

TipusCreus monumentals
Situació Carrer de la Creu
De la creu gòtica original, del segle XV, només en resta el nus, amb decoració esculpida molt desgastada:és un tambor octogonal amb la representació de vuit sants -probablement- sota arcs conopials amb floró i gablet superior compost d'arquets apuntats. El 1902 es construeix la creu nova aprofitant aquest nus, el fust i la creu i amb una base moderna.Sembla que va quedar malmesa el 1936. El 1995 és restaurada per Fèlix Martín.

L'any 2004 es troba en les obres d'un local una pedra trapezoïdal treballada. Joan Yeguas comenta la possibilitat de que es tractés de la base antiga de la creu -desaprofitada en la reconstrucció- que mostra, però, un estil diferent al del tambor.