Can Rovira
(Vallirana - Baix Llobregat)

Vallirana - Can Rovira

Vallirana - Can Rovira (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1996)

Situació N-340, a la sortida del poble (direcció Ordal)
És un dels masos més antics de Vallirana: al fogatge de 1533 ja hi figura un Antoni Rovira. L'actual conjunt d'edificis és obra construïda a cavall dels segles XIX i XX. La casa és un edifici de planta quadrada, de planta baixa i dos pisos, amb coberta de teules a dos vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta presenta una composició simètrica on destaquen els carreus de pedra que emmarquen les obertures de la planta baixa, a joc amb les cantoneres dels angles, i el ràfec sobrealçat que enlaira la façana en relació amb la coberta. En un cos lateral s'obre un porxo adossat, la coberta del qual fa de terrassa, tancada amb una balustrada.