Cova Bonica
(Vallirana - Baix Llobregat)

TipusJaciment arqueològic
PeríodePrehistòria
EstilArt antic
Situació Sector de Les Bassioles
El terme de Vallirana compta amb diverses coves habitades durant la prehistòria. La més important és la Cova Bonica. Està formada per dues cambres separades per unes formacions estalagmítiques. En les excavacions realitzades aparegueren nombrosos materials ceràmics, de tipologia diversa. La cova va tenir tres períodes d'ocupació; un en el període neolític inicial (ceràmica cardial), un altre a l'edat de bronze (vasos carenats i estris de bronze) i potser un de tercer en un període més avançat de l'edat de bronze (acanalats i nanses d'apèndix). Les peces procedents de la Cova Bonica es troben exposades al Museu d'Arqueologia de Catalunya.