Muralles de Marzà
(Pedret i Marzà - Alt Empordà)

Pedret i Marzà - Muralles de Marzà

Pedret i Marzà - Muralles de Marzà (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Marzà
De les muralles del castell de Marzà es conserven alguns trams, la major part integrats a les cases del poble. Tanmateix, des de la plaça es pot contemplar la cara interior d'un tram de llenç, amb diverses espitlleres. La part més interessant es troba al sector de tramuntana on es pot contemplar la cara exterior d'un bon tram de muralla, amb una notable torre de defensa cilíndrica, fortament atalussada a la seva base.

El castell de Marzà (Amarsà) està documentat des de l'any 1288, quan va ser venut al monestir de Sant Pere de Rodes, tot i que l'esment del lloc (Marciano) és molt més antic, de l'any 902.