Capella de Sant Martí
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Sant Martí

Corbera de Llobregat - Sant Martí (Foto: Sonia Fernández, 2023)

Corbera de Llobregat - Sant Martí (Foto: Francesc Alarcón, 2008)

Corbera de Llobregat - Sant Martí, planta

Corbera de Llobregat - Sant Martí, planta (Foto: Del llibre Art Romànic i Feudalisme al Baix Llobregat, Montserrat Pagès)

Situació Urb. Bon Repòs. Prop del carrer de la Planeta
Amagades enmig del bosc, sota la serra de l'Aragall, hi ha les restes de l'antiga capella de Sant Martí de Corbera. Era un senzill edifici d'una sola nau capçada amb un absis rectangular, una mica més estret que la nau. Es conserven només alguns trams dels murs i de l'arrencada de la volta, fets amb carreus molt regulars i de bona mida. Segons la historiadora Montserrat Pagès, és de mitjan segle XII, tot i que no existeix documentació anterior al segle XV.