Església parroquial de Sant Feliu
(Vilajuïga - Alt Empordà)

Vilajuïga - Sant Feliu

Vilajuïga - Sant Feliu (Foto: Albert Esteves, 2008)

Vilajuïga - Sant Feliu, interior romànic

Situació Plaça Major
Església romànica reconvertida en un temple neoclàssic durant els segles XVIII-XIX. De l'edifici antic, conegut popularment com la sinagoga, tot i que no hi ha cap raó històrica que ho justifiqui, es conserva la part del frontis i un tram de la nau, amb dos arcs torals, i coberta amb volta de canó, tot plegat obra de la primera meitat del segle XI. També es conserva la porta, de llinda recta, restaurada l'any 2005, amb guardapols de mig punt i un fris de dents de serra. Durant el segle XVIII l'església es va eixamplar amb dues capelles laterals i, posteriorment (segle XVIII-XIX), es va allargar amb un cos neoclàssic de nau única, creuer amb cúpula, absis semicircular i volta de llunetes.