El Círcol (Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - El Círcol

Martorell - El Círcol, façana carrer Revall (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Ros i Ros
Situació Plaça de la Vila, 19
L'antiga seu del Círcol Democràtic Recreatiu va ser construïda l'any 1917. Originalment era un edifici classicista amb quatre parells de columnes a la planta baixa que suportaven un entaulament amb frontó i un gran escut al mig. L'any 1931 la planta noble va ser modificada i s'hi va afegir una gran galeria de fusta que es va convertir en l'element dominant de la façana.

La societat, integrada per comerciants i professionals liberals vinculats al pensament catalanista conservador, va ser dissolta l'any 1939. Posteriorment l'edifici va acollir l'església provisional, als anys cinquanta i seixanta va ser la seu de Ràdio Martorell i als anys vuitanta es va transformar en discoteca. Actualment és la seu de la Regidoria de Comunicació, Participació i Cooperació