El Seny de les Hores
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - El Seny de les Hores

Martorell - El Seny de les Hores (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - El Seny de les Hores (Foto: Albert Esteves, 2008)

Martorell - El Seny de les Hores (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Situació Plaça de la Vila / Anselm Clavé
El Portal de les Hores, també denominat Volta del Forn, era una de les portes del recinte emmurallat de Martorell i estava defensat per una alta torre que, durant una època es va fer servir de presó (vegeu foto antiga). Va adoptar el seu nom l'any 1668, quan s'hi va instal·lar un rellotge. L'edifici actual, amb el campanar d'espadanya, és de la fi del segle XIX. El portal va ser enderrocat l'any 1925 i és aleshores quan es va configurar l'actual plaça de les Hores.