Mas Vell del Lledoner
(Vallirana - Baix Llobregat)

Vallirana - Mas Vell del Lledoner

Vallirana - Mas Vell del Lledoner (Foto: Albert Esteves, 2010)

Vallirana - Mas Vell del Lledoner (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1996)

Vallirana - Mas Vell del Lledoner (Foto: Albert Esteves, 2016)

Vallirana - Mas Vell del Lledoner (Foto: Josep Danés -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Crtra. N-340. Km 1230,8
És una de les heretats més antigues del municipi, amb documents relatius a la família Romagosa que es remunten all segle XIII. El Mas Vell consta de diversos cossos. El principal és de planta rectangular amb coberta a dos vessants, portal adovellat i una finestra d'estil renaixentista. A la llinda de la finestra d'un cos annex hi ha una escut amb la creu de Malta i la data de 1713. Al seu costat hi ha la capella de Sant Francesc, del segle XVI.