Ca la Cinta
(Torrelles de Llobregat - Baix Llobregat)

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, finestra de Can Valent (Foto: Albert Esteves, 2017)

Escut i data a Can Pi de la Serra quan encara es trobava a la masia

Escut i data a Can Pi de la Serra quan encara es trobava a la masia (Foto: Dolors Pi, 1999)

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, pedra de molí de Cal Carcana, segle XVII

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, pedra de molí de Cal Carcana, segle XVII (Foto: Albert Esteves, 2017)

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, font de l'Alzina i tram orignal d'una mina del segle XIX

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, font de l'Alzina i tram orignal d'una mina del segle XIX (Foto: Albert Esteves, 2017)

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, pedres de sauló de la pedrera de Cal Mero

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta, pedres de sauló de la pedrera de Cal Mero (Foto: Albert Esteves, 2017)

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta als anys seixanta

Torrelles de Llobregat - Ca la Cinta als anys seixanta (Foto: Fons familiar de Marti Palet i Ventura)

Situació Carrer Martí Mas, 5
Edifici de mitjan segle XIX, fet sobre una construcció més antiga, com ho demostren les restes d'un antic forn de pa trobades a una de les parets. Actualment és seu d'un museu local de caràcter etnològic, amb una col·lecció de material cinematogràfic.

D'acord amb la informació que ens ha fet arribar Dolors Pi, el nom de la casa ve de la muller del propietari, Josep Palet Matas, casat el 1887 amb na Jacinta Pi Catafau.

A la façana del mur del jardí hi ha una finestra amb la data 1608, el cognom PI i el dibuix d’un pi de 15 branques que surt d'una copa. Procedeix de la masia Can Pi de la Serra, de Cervelló, ja desapareguda, coneguda com Can Valent des de començament del segle XIX. En aquesta masia va néixer Martí Pi Soler, que seria capità de cossos francs i qui després, al 1823, va fer construir la casa anomenada Cal Martí Valent de Torrelles de Llobregat.