Nau Gaudí
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Mataró - Nau Gaudíí, els lavabos

Mataró - Nau Gaudíí, els lavabos (Foto: Gustau Zariquiey, 2008)

AutorAntoni Gaudí Cornet
Situació Carrer Cooperativa/ Carrer Germans Thos i Codina
L'any 1883, un jove Antoni Gaudí va dissenyar, per a la Cooperativa Obrera de Mataró, una senzilla nau industrial en la qual ja s'intuïa la seva genialitat com arquitecte. Amb el pas dels anys l'obra va sofrir algunes alteracions. L'any 2008 l'Ajuntament va procedir a la seva acurada restauració, dirigida per Manuel Brullet, i ara es pot contemplar tal com va ser projectada. La nau és un espai diàfan, sens e columnes, amb les parets de maó i una coberta de teules ceràmiques sostinguda per mitjà d'arcs parabòl·lics de fusta. A la nova plaça que s'ha obert al seu voltant es pot contemplar la vella xemeneia i una curiosa construcció cilíndrica on s'ubicaven els lavabos.