Casa Vella
(Vila-sana - Pla d'Urgell)

Vila-sana - Casa Vella

Vila-sana - Casa Vella (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça Major, 2
Cap a la fi del segle XVII, el duc de Sessa va cedir terres a Pere Gomar, el qual va edificar la casa entre 1695 i 1699. Sembla que l'edifici va patir serioses destrosses durant la guerra de Successió i va ser refeta poc després. Al primer terç del segle XIX la casa va passar, per matrimoni, a la família Dalmases. Va ser restaurada l'any 1985. Consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. La porta és de llinda recta i grans carreus als brancals. També les finestres estan emmarcades amb pedra, igual que les cantoneres. Al costat de la casa hi ha la capella de la Verge de la Cabeza.