Cal Ciprià (Els Arcs)
(Bellvís - Pla d'Urgell)

Bellvís - Els Arcs, cal Ciprià (Foto: Albert Esteves, 2008)

Bellvís - Els Arcs, carrer Major

Bellvís - Els Arcs, carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Els Arcs, carrer Major, 2
La casa, ben restaurada, té façana de pedra irregular, amb carreus de pedra picada a les cantoneres i emmarcant les obertures. La façana lateral s'obre, al pis superior, amb una galeria de dos arcs de punt rodó.Hi ha dues inscripcions amb els noms de Francesc Bordas i l'any 1778 i Antoni Bordas, 1802, data d'unes reformes parcials, atribuïdes a Francesc Albareda II.

Joan Yeguas planteja la intervenció d'aquest mestre d'obres a les cases Ca la Guerxa, Cal Tonet i Cal Ciprià dels Arcs a partir d'una comparació d'estil entre les dates inscrites en les llindes d'aquestes i altres obres amb l'autoria confirmada d'Albareda: l'església dels Arcs, la de Maldà i la del Palau d'Anglesola.