Església de L'Assumpció
(Bellvís - Pla d'Urgell)

Bellvís - Església de l'Assumpció

Bellvís - Església de l'Assumpció (Foto: Albert Esteves, 2008)

Bellvís - Creu de terme perduda i església de l'Assumpció (5)

Bellvís - Creu de terme perduda i església de l'Assumpció (5) (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1922)

Situació Plaça de la Verge de les Sogues
Edifici d'estil neoclàssic, edificat a partir de l'any 1804, en substitució d'una església més antiga, documentada des de l'any 1203 i que estava dedicada a sant Pere. Les obres, en les quals hi participà tot el poble, es van aturar a causa de la Guerra del Francès, i no es van enllestir del tot fins el 1848, data que figura a la porta del temple. Consta de tres naus, amb presbiteri quadrangular i campanar de torre. A l'interior hi ha el cambril amb la imatge de la Mare de Déu de les Sogues.