Església de Sant Salvador
(Golmés - Pla d'Urgell)

Golmés - Sant Salvador

Golmés - Sant Salvador (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça Major
Va ser beneïda l'any l'any 1772 després que, el 1748, s'hagués enderrocat l'església vella, d'origen romànic. És un edifici de tres naus, amb transsepte i cimbori octogonal. La façana, feta amb grans carreus de pedra picada, és d'un barroc sobri, de línies clàssiques. Està coronada amb un frontó triangular i té a la seva esquerra el campanar, octogonal, de base quadrada. La portada està flanquejada per dues columnes, amb semipilastres al seu darrera, que sostenen un entaulament amb frontó triangular. A l'interior hi havia un retaule de Lluís Bonifàs que va ser destruït l'any 1936.