Can Mas
(Torrelles de Llobregat - Baix Llobregat)

Torrelles de Llobregat - Can Mas (Foto: Albert Esteves, 2017)

Torrelles de Llobregat - Can Mas (Foto: Albert Esteves, 2006)

Torrelles de Llobregat - Can Mas (Foto: Josep M. Busquets -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, c1927)

Situació Raval Mas
Situada al costat d'una riera, prop de Can Güell. Està documentada des de 1420, tot i que l'actual construcció és fruit d'una reforma del segle XIX, segurament el 1850 segons indica la data del rellotge de sol. Antigament es coneixia amb el nom de Mas de Cal Xic i havia estat el més ric de Torrelles. Produïen vi i oli i a més tenien una bòbila d'on van sortir els maons per fer l'església i la rectoria del poble.

L'edifici és de planta rectangular, amb planta, pis i galeria oberta amb arcs de punt rodó. La coberta és a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana. A l'interior hi ha un celler d'aspecte medieval. Es conserva el forn d'obra davant de la casa. L'any 1988 va ser convertida en casa de colònies.