Casa Rosa Cuyàs
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 6-8 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Gran de Gràcia, 6-8 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorLluís Girona Cuyàs
Situació Gran de Gràcia, 6-8 / Gràcia, 1
Edifici en cantonada, de l'any 1922, projectat per Lluís Girona per a la seva mare. És una obra de gran interès pel distanciament que mostra amb el modernisme, tot fixant la mirada en la tradició clàssica i en l'arquitectura romàntica del XIX. En aquest sentit, cal destacar els aplics de terra cuita sobre l'estucat llis. Les façanes estan compostes en dos trams, en alçat, separades per una cornisa alineada a l'alçada de les cases veïnes. Al seu damunt s'alcen dos pisos més (a banda de la dissortada remunta posterior). Una tribuna rodona molt sobresortint domina la cantonada.