Edifici de la Caixa de Barcelona
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 18-22. Imatge de la Verge (Clarasó)

Barcelona - Gran de Gràcia, 18-22. Imatge de la Verge (Clarasó) (Foto: Enfo, 2013)

AutorAugust Font Carreras
Situació Gran de Gràcia, 18-22
La construcció del primer edifici bancari -1906- va suposar l'enderrocament de dues cases. Anys després, s'adquireix una tercera, fet que permet l'aixecament d'una torre lateral i la reorganització de la façana primigènia, asimètrica, que passa a ser simètrica.

El cos principal té grans arcades a la planta baixa, finestres geminades al primer pis, una galeria correguda al segon, barana de ferro a dalt. Tot plegat dins un estil goticista lliurement interpretat, amb detalls ornamentals de gran qualitat: rellotge, escut de Barcelona i imatge de la Verge a la torre (obra d'Enric Clarasó), florons i guardioles esculpides, capitells amb decoració vegetal, filacteri i unes mènsules amb figures femenines a la porta, que sostenen bosses de diners, encarades cap a l'interior de l'entitat.

L'interior fou alterat per complet.