Casa Rovira
(Piera - Anoia)

Piera - Casa Rovira

Piera - Casa Rovira (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorPere Ros Tort (atrib.)
Situació Estació
Casa aïllada, envoltada d'un gran jardí, situada just davant de l'estació. Va ser construïda entre 1902 i 1905, promoguda per Pere Rovira Casanovas. Consta d'un cos central, més alt, i dos laterals. La façana, inspirada en l'arquitectura popular, presenta un coronament mixtilini, al cos central, i terrat amb balustrada als laterals.

Diverses fonts esmenten com a autor a Josep Ros Ros, la qual cosa és improbable donat que l'any 1902 comptava només amb disset anys. El més plausible és que sigui obra del seu pare, Pere Ros Tort (Martorell, 1848 - 1922).