Sant Cristòfor de la Rectoria
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - Església vella de Sant Cristòfor

Begues - Església vella de Sant Cristòfor (Foto: Albert Esteves, 2006)

Begues - Església vella de Sant Cristòfor (Foto: Joan Yeguas)

Begues - Església vella de Sant Cristòfor (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1916)

Begues - Església vella de Sant Cristòfor (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1924)

AutorLleonard Bosch, m.o.
Situació Carrer de la Rectoria
L'antiga església parroquial de Sant Cristòfor és al nucli conegut com la Rectoria, un xic allunyat de l'actual nucli urbà. Està documentada des del 981, en un testament sacramental fet a Sant Miquel d'Eramprunyà. El primitiu edifici es va fer insuficient per atendre el creixent nombre de parroquians, degut sobretot a la immigració francesa del segle XVI i així, entre 1575 i 1579, es bastí un nou edifici. D'ell cal destacar-ne el portal renaixentista, amb un frontó triangular sostingut per dues columnes, damunt el qual hi ha la imatge de Sant Cristòfor i als flancs les de Sant Jordi i Sant Miquel Arcàngel. L'autor és l'occità Lleonard Bosch, que va reformar també l'església de Cervelló.

El rellotge de sol du la data de 1878.