Cal Martí de l'Estany
(Piera - Anoia)

Piera - Ca l'Estany

Piera - Ca l'Estany

Piera - Ca l'Estany

Situació Doctor Carles. 8-10
És un dels casals més interessants del poble. D'origen medieval, va ser remodelat l'any 1798 i, de nou, el 1826, dates que podem veure inscrites a la porta, juntament amb les inicials M.E., corresponents a Martí Estant i Martí. Va ser ell qui, a la dècada dels anys trenta del segle XX, va decidir emprendre una important reforma que va suposar l'addició d'una galeria neorenaixentista al pis superior, un ràfec sobresortit al coronament i una decoració a base d'esgrafiats que ocupa tota la façana, tret de la planta baixa. També hi va afegir una fornícula amb la imatge de sant Martí, en honor al seu patronímic. Tant l'escultura com els esgrafiats són obra de Ferran Serra Sala.