Castell de Freixe
(Piera - Anoia)

Piera - Castell de Freixe

Piera - Castell de Freixe (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Crtra. de Piera a Sant Sadurní, km 7,7
Un document de repoblament de l'any 955 esmenta el lloc de Frexano i compromet als repobladors a alçar-hi una torre de defensa. Cap als inicis del segle XII i fins a la fi del XIII hi ha notícies d'una família cognomenada Freixe que n'ocupava la castlania, sota la senyoria de la canònica de Solsona.

Les restes conservades corresponen al segle XII. La part més visible és una torre circular adossada a l'església de Sant Nicolau. Està bastida amb còdols irregulars disposats en filades. Va ser restaurada, juntament amb l'església, l'any 1967. Pels voltants de la torre hi ha alguns murs i talussos, d'aparell semblant.